Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.6.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Mies herää koomasta ja lääkärin yllätykseksi muistaa asioita, kuitenkin vain sieltä täältä. Mies muistaa nimekseen Martin ja syyn siihen miksi on Berliinissä. Pian käy ilmi, että Martin on jo olemassa ja hänen edes hänen vaimonsa ei usko häntä. Martin uskoo tietenkin kyseessä olevan salaliitto, että joku on selvästi vienyt hänen identiteettinsä hänen koomassa maatessaan… kaikki ei ole kuitenkaan niin mustavalkoista… kuka Martin oikeasti on?

Unknown on jännittävä Liam Neesonin tähdittämä mysteeritrilleri. Se on myös upean ennalta-arvaamaton varsinkin kun ennakko-odotuksia ei ole ja ajattelee liikaa. Pidän leffan dekkarimaisesta rakenteesta. Sönköttävä Diana Kruger oli pienoinen pettymys, mutta mitä mamua esittävältä roolilta voi odottaa. Spottasin heti mainion Bruno Ganzin, joka esiintyi myös Der Untergangissa. Erittäin suositeltava jännäri!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!