Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.5.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Vaimonsa lähivuosina menettänyt yhä sureva nuori lakimies matkustaa pieneen kylään työmatkalle, jossa hänen on määrä selvitellä pitkään asumattomana olevan talon myyntimahdollisuudet. Käy ilmi, että talossa on nähty tummapukuinen nainen, joka yhdistetään jatkuvasti kylässä sattuviin kuolemantapauksiin…

En ole ikinä säikähtänyt missään elokuvassa niin useasti kuin tässä. Laskeskelin, että jumpscare-kohtauksia on noin 20. Ne hieman syövät elokuvan jännäilyfiilistä, sillä ”pelottavuus” perustuu lähinnä siihen kun odottaa milloin tulee seuraava irvinaama rumputehosteella parin minuutin hiljaisuuden jälkeen. Daniel Radcliffekin on muuten ihan jees, mutta kun hänen hahmonsa ei osoita minkäänlaisella eleellä että olisi edes vähän peloissaan. Piinaavissa tilanteissa ei voi olla tästä maailmasta niin viilipyttynä kuin hänen hahmonsa elokuvassa oli.

Leffa on kieltämättä asetelmiltaan karmiva. Perinteinen kummitustarina on tehokas ja jännittävä, mutta pienet epäkohdat ja edellämainitut häiritsevät tekijät harmillisesti pilaavat leffaa tahallaan. Loppu on vähän ennalta-arvattava, töksähtävä ja kliseinen. Kaupallista massajeeraa, mutta kokonaisuutena ei kuitenkaan ollenkaan tylsä elokuva. Kiehtova ja simppeli juoni, jonka toteutus on vähän niin ja näin. Olen silti ihan tyytyväinen että tuli katsottua. Olisi voinut olla parempikin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!