Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.11.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Maailma katsoi kun vuonna 1972 kun arabit surmasivat 11 israelilaista urheilijaa poliittisista syistä. Hallitus valitsee viisi miestä salamurhaamaan Munchenin olympiakisojen turman taustalla olevat miehet. Tehtävä on erittäin vaikea, sillä tilanne vain tuntuu pahentavan asioita kun yhdestä ruumiista tuleekin kymmenen lisää…

Munich on tositarina tästä nimenomaisesta 70-luvun tapahtumaketjusta. Eric Bana vetää loistoroolin hyvin. Bondeista kuuluisuuteen ponnahtanut ”muutaman ilmeen näyttelijä” Daniel Craig vetää mielestäni tässä hyvän roolin myöskin. TV-Sarja Roomasta tuttu Ciarí¡n Hinds säväyttää myös Carlin roolissa. Viimeksi näin Mathieu Amalricia Perhonen Lasikuvussa (Le Scaphandre et le papillon) -elokuvassa ja yllätyin kun hän oli niin merkittävässä roolissa tässäkin; mies onnistui kyllä suorituksessaan todella hyvin. Kaikin puolin hyvä elokuva joka osoittaa sen että Steven Spielberg osaa todellakin tehdä muutakin kuin scifiä. Idea vain ei minua henkilökohtaisesti hirveästi sytyttänyt ja elokuva oli aivan liian pitkä. Muuten oikein katsottavaa ja opettavaista liikkuvaa kuvaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!