Amerikkalainen uusperhe elää vilkasta perheidylliä, kunnes lähettyvillä tapahtuu onnettomuus, joka levittää vaarallista myrkkyä ilmaan. Perhe joutuu jättämään kotinsa. Perheen ongelmat eskaloituvat ja homma herättää kysymyksiä elämästä ja kuolemasta…

Marriage Storyn käsikirjoittaneen Noah Baumbachin uusin kokopitkä ohjaustyö on hyvin Baumbachin tyylistä, parisuhteeseen, elämään ja kuolemaan keskittyvää draamaa. 70-luvulle pohjautuva White Noise sisältää viittauksia vähän joka suuntaan. White noise on muuten kokeellinen, psykedeelinen rock-bändi, joka on julkaissut vinyylin nimeltään An Electric Storm (”sähköinen myrsky”) vuonna 1970 – sattumaako?

Leffa sisältää hienoja symbolisia merkityksiä, joita voi tarkkasilmäinen spottailla kohtausten välistä. Se on tavattoman outo, mutta silti merkillisellä tavalla ennalta-arvattava. Pidän siitä kuinka elokuva käsittelee tanatofobiaa, joka on itselleni ollut viime vuosina ajankohtainen aihe. Puhutteleva, pirun outo ja hieman sekavakin draamaelokuva. Kaikesta huolimatta erittäin katsottava sellainen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!