Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.12.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Dorothy Gale karkaa kotoaan ja joutuu maagiseen maailmaan Oziin, jossa hän pelastaa kääpiömaan ilkeältä noidalta ja aloittaa matkan smaragdikylään etsiäkseen Ozin velhoa joka palauttaisi hänet takaisin Kansasiin. Matkalla Dorothy tapaa laakson eriskummallisia, mutta ystävällisiä asukkeja…

Minulla on yleensä aina hirveät ennakkoluulot vanhoja elokuvia kohtaan, sillä kohdalleni sattuvat aina ne tylsimmät ja huonoiten tehdyt. Kiiteltyjä klassikkoja tai ei niin silti ne tuntuu olevan aina samaa puuroa. The Wizard of Oz on ensimmäisiä 30-luvun elokuvia joita olen voinut katsoa hymy huulilla. Näyttelijäsuoritukset ovat mainioita, etenkin Dorothya näytellyn Judy Garlandin. Hyvä vanha elokuva minun makuuni, mutta ei silti mikään huippuhyvä. Iloisen mielen seikkailumusikaali.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!