Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.4.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Hieman ongelmainen isä Alain lähtee Belgiaan poikansa kanssa asumaan siskonsa luokse. Alain saa työtä järjestyksenvalvojana, mutta hakeutuu myös tappeluporukoihin tienatakseen vähän extraa. Järkkärin hommissa Alain tapaa Stephanien…

Kansikuvan perusteella leffasta olisi voinut odottaa jotain romanttista hömppää, mutta tästä elokuvasta on sellainen ällöromanttisuus kaukana. Traaginen draamaelokuva ”Rust and Bone” on kiinnostava palanen elämästä.

Olisin toivonut ehkä enemmän sitä romantiikkaa, sillä se jäi hahmojen ongelmien takia hieman löyhäiseksi. Kokonaisuutena kuitenkin oikein katsottava ranskankielinen elokuva. Marion Cotillard on muuten haastattelussa sanonut, että vesipuistokohtaus tuotti ongelmia, sillä hän on kovasti valaiden ja muiden elukoiden viihdetarkoituksessa vangitsemista vastaan. Rispekt.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!