Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.9.2003, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 20 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 15-vuotias.

Neljä teiniä kuolee salaperäisesti samaan aikaan klo. 10.00pm. Toimittaja Rachel Keller (Naomi Watts) alkaa tutkimaan tapahtumien taustoja, kunnes kuulee legendan salaperäisestä videosta, jonka huhutaan tappavan seitsemässä päivässä. Videonauhassa ei ole päätä eikä häntää mutta silti se on pelottava. Heti videon katsottuaan hän saa puhelinsoiton, josta kuuluu pelottava kuiskaus ”seven days”. Rachelilla on seitsemän päivää selvittää videokasetin mysteeri…

The Ring on amerikkalaisten versio japanilaisesta alkuperäiselokuvasta Ringu, jossa asiat menevät samaan suuntaan. The Ring on kuitenkin toiminnaltaan jännittävämpi ja pelottavampi ja siinä on käytetty hyväksi kauhuelokuvan peruselementtejä: ääniä ja ilmeitä. Maskeeraus ja näyttelijät ovat huippulaatua, kuten myös juoni, joka pitää katsojan koko elokuvan ajan pauloissaan. Silti, elokuva ei pelota liikaa. The Ring, ei ole pelottavin elokuva kaikista, mutta se osaa vakuuttaa ensimmäisellä kerralla.

Naomi Watts selviytyy loistavasti salaperäisenä toimittajana, jolla on ollut ongelmia avioliittonsa kanssa. Toimittajan pikkuvanha-luonteinen ja utelias poika on mysteerisesti sekoitettu juonenkäänteisiin, mikä tuo elokuvaan myös lisää pelottavuutta. Jännitys kasvaa, mitä enemmän toimittaja tutkii juttua ja ihmisiä joutuu kasetin uhriksi yhä enemmän ja enemmän. Mielenkiintoinen kokonaisuus, jenkkipehmokauhun eliittiä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!