Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.6.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Kunnianhimoinen nuori myyntipäällikkö on lähes uransa huipulla. Firma on kuitenkin vaikeuksissa, koska joku on käyttänyt työssään fiilunkia, josta verottaja ei tykkää. Toimari voisi yhdellä allekirjoituksella pelastaa tilanteen, mutta on ilmoittanut jäävänsä sveitsiläiseen parantolaan asumaan. Nuori myyntipäällikkö saa tehtäväkseen hakea toimitusjohtajan hoitamaan firmansa asiat kuntoon. Näyttää kuitenkin siltä, että parantolassa on porholla liian hyvä olla…

A Cure for Wellness on leffa, joka toimii parhaiten kun siitä ei tiedä mitään etukäteen. Leffa yhdistelee fiilistä Frankensteinista sekä Bondista ja on eriskummallinen sekoitus kauhua, trilleriä, mysteeriä, scifiä, fantasiaa ja draamaa. Leffa pitää otteessaan alusta loppuun saakka ja twistit ovat häikäiseviä. Dane DeHaan on näyttelijänä paikkansa ansainnut.

Leffa onnistuu mielenkiintoisuutensa lisäksi jännittävyydessä ja osaa myös jopa shokeerata. Leffan pohjimmaisena ideana on yhteiskunnallinen kannanotto, jossa kritisoidaan ihmisten itsetietoisuutta. Arvostan suuresti, varsinkin kun olen itsekin syyllistynyt hypokondriseen käytökseen. Olemme niin terveitä kuin ajattelemme olevamme. Erittäin suositeltava elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!