Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 20.9.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Maailman paras elokuva. Viimeksi näin tämän ensi-illan aikoihin 3. joulukuuta 2004. Tässä sen aikainen arvostelu:

Matrixin kolmos-osassa monet arvoitukset viimein ratkeavat. Koneiden hyökkäys Sioniin on lähellä ja Neo päättää lähteä konekaupunkiin setvimään rauhaa koneiden kanssa, sillä muuta keinoa ei ole. Sota Sionissa yltyy ja koneet ottavat vallan. Samaan aikaan Neo sopii koneiden kanssa, että jos hän tuhoaa Agentti Smith- ohjelman, joka on kopioinut itseään äärimmilleen, niin koneet lähtevät pois ja tekevät rauhan ihmisten kanssa. Neo voittaa Smithin, mutta luopuu samalla hengestään. Kaikkialla on vihdoin ikuinen rauha…

Ensimmäisenä täytyy sanoa, että kaikki matrixin osat ovat olleet huikeita, mutta mikään aikaisemmista ei ole yhtä tehostepakkaus, kuin trilogian päätösosa. Elokuvasta on tullut monia mielipiteitä, joista yli puolet ovat positiivisia. Minunkin mielipiteeni on positiivinen, sillä elokuvan nähdessäni, silmät olivat pudota päästä karmivan hienoista erikoistehosteista, joita elokuvassa oli käytetty liikaa hyväksi. Kokonainen todellisuus oli luotu tietokonegrafiikalla ja jotenkin tämä elokuva on visuaalisesti niin must!

Juoni on niin pitkä ja monimuotoinen, etten rupea analysoimaan sitä, mutta voin sanoa, että veljeksillä, ketkä tuottivat tämän elokuvan, on ollut hommaa suunnittelemisessa. Toki aukkojakin varmasti löytyy, mutta itse en ainaakaan huomannut yhtäkään tässä elokuvassa sen katsomisvaiheessa. Eräs asia, minkä kuitenkin huomasin: Nimittäin jos tätä elokuvaa verrataan muihin Matrix-trilogian osiin se on huomattavasti raaempi kuin aikaisemmat osat (huom. K15). Monessa kohtauksessa lensi veri, mutta ei kuitenkaan niin raa-asti, että ikäraja-analysoijat pyörisivät K-15-18 rajan tuntumissa tai yläpuolella.

Matrix3:sta tehostivat todella hienot kung-fu kohtaukset ja erikoistehosteet, joihin oli käytetty todella paljon aikaa. Juoni oli loistava ja mukaansatempaava. Jos olet nähnyt jo ykkös- ja kakko-osan, sinun on pakko katsoa myös tämä! Mielestäni tämä osa oli paras Matrix trilogian osa, jonka olen nähnyt. Scifin ystäville Matrix3 on puhdasta kultaa. Aplodit Matrix-tiimille! Harmi ettei näitä tule lisää.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!