Thomas Anderson koodaa tietokonepeliä, jossa eletään toisessa todellisuudessa, Matrixissa. Hänestä kuitenkin tuntuu, että hän kuvittelee osan elämästään tai elää väärää elämää ja tästä syystä hän käy terapiassa. Käykin ilmi, että kaikki ei ole sitä miltä vaikuttaa…

En oikein tiedä mitä odotin. Pidin Matrix-elokuvista 1-3, mutta en tulivat aika peräkkäisesti silloin kun Wachowskeilla oli vielä idea tuoreena mielessä. Inhoan lähtökohtaisesti elokuvasaagoja, joista yritetään lypsää jotain irti kahden vuosikymmenen jälkeen. Temppu harvoin onnistuu.

Matrix Resurrections on hämmentävä sekasotku. Elokuvan alkupätkä on kuin suoraan kopioitu Free Guysta ja kaiken voi arvata siitä eteenpäin. Mitään varsinaista jatkumoa elokuva ei tarjoa, vaan junnaa paikallaan. Koko elokuvan katsomisen ajan tuntui siltä, että ohjaaja ei edes halunnut tehdä elokuvaa. Itse asiassa asia on juuri niin, artikkelien mukaan elokuvaa ei pitänyt edes tehdä, mutta Wachowski teki sen lopulta terapiaprojektinaan.

Elokuvan tunnelma on muovinen, eikä herätä yhtään samanlaista fiilistä kuin aikoinaan. Vaikka sen ei tarvitse olla tarkoituskaan, henkilöhahmojen sotkeminen ja kummalliset epäkohdat eivät ainakaan helpota tilannetta. Viittaukset ja vitsailut aiempiin elokuviin eivät toimi, eivät sitten yhtään. Leffan dialogi puhuu omaa kieltään, mm. ”Our parent company Warner Brothers has decided they are going to make a sequel to the trilogy. This can’t be a reboot.” sekä ”Art, films, books were all better! Originality mattered! You gave us Face-Zucker-suck and Cock-me-climatey-Wiki-piss-and-s***!” puhuvat omaa kieltään ja elokuvaa itseään vastaan. Ennen oli tosiaan paremmin, ainakin Matrixin osalta.

Tämän elokuvan olisi voinut jättää tekemättä, kuten oli alunperin tarkoituskin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!