Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

”Leijapoika” kertoo Amir-nimisen afgaanipojan elämäntarinan. Kaikki lähtee 1970-luvulla harmittomasta Kabul-kylästä, jossa lapset ovat tottuneet lennättämään leijoja ja kisailemaan niillä. Amirin paras kaveri Hassan on hazarapalvelija, kuten myös isänsä, joten häntä sorsitaan Afganistanissa toden teolla. Vuosia myöhemmin kun Amir on muuttanut Amerikkaan hän saa kuulla Hassanista ja hänen pojastaan talibaanien johtamassa Afganistanissa…

Tavallaan hieno draama, mutta mielestäni todella tylsä. Afganistanin miljöö ja kieliympäristö toi elokuvaan omaperäisyyttä ja erilaisuutta, mutta en silti pitänyt siitä. En myöskään tajunnut miten leijanlennätys liittyi koko ideaan. Juoni oli monipuolinen ja värikäs ja tarina oli ajankohtainen ja ajatuksia herättävä, mutta leffa ei tuonut kyllä Lähi-Itää yhtään lähemmäksi sydäntäni, päinvastoin.

  • Katsottu ja arvioitu : 13.2.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!