Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.8.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Tulevaisuuden maailma on jakautunut kahteentoista vyöhykkeeseen. Köyhän ja nälkäänäkevän 12. vyöhykkeen Katniss ja Peeta valitaan Nälkäpeliin, jokavuotiseen peliin, jossa 24 nuorukaista kilpailevat ykkössijasta. Viimeinen elossa voitaa…

Ei sillä, etteikö idea olisi nähty tuhat kertaa (Hostel, Death Race, Running Man, Battle Royale, jne), mutta Nälkäpeli on mukavasti vähän venytetty ja erilainen vastaava tarina. Tykkäsin nuorista näyttelijöistä, joista jälleen kerran jo hieman aikuistunutkin Josh Hutcherson todisti itsensä. Loppua kohti venytys ja hömppä rupesi hieman jopa kyllästyttämään, mutta vain hetkellisesti. Hieman ristiriitaiset fiilikset, sillä lapsien tappaminen ei ole koskaan mukavaa katseltavaa, mutta elokuva oli kokonaisuutena jännittävä ja kiinnostava. Kirjasta en mitään tiedä, mutta leffa viihdyttävyydeltään toimii.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!