Joe on hätäkeskuksessa työskentelevä LAPD-poliisi, joka on hyllytetty normaaleista maantiepoliisin tehtävistään toistaiseksi tulevan oikeusjutun vuoksi. Kesken 911-rutiinipuheluiden Joe saa puhelun naiselta, joka vastaakin eriskummallisesti kuin puhuisi pienelle lapselle. Pian Joelle valkenee tilanteen vakavuus…

The Guilty on amerikkalainen remake Gustav Möllerin alkuperäisteoksesta Den skyldige (2018) (lue kirjoittamani arvio). Amerikkalaisversion ohjaaja Antoine Fuque on tunnettu elokuvista kuten The Equalizer (2014), The Magnificent 7 (2016), Infinite (2021).

Jake Gyllenhaal on loistava, kuten aina. Leffan tyyli on kuitenkin turhan ylidramatisoitu alkuperäiseen verrattuna. Ei pitäisi vertailla, mutta leffa muistuttaa alkuperäistä sen verran paljon, että on pakko.

Tämä on elokuva, jonka keskiössä pitäisi olla itse tarina. Nyt hahmot ottavat liikaa roolia. Dramatisoinnin lisäksi tarinaa on myös väritetty vähän väärään suuntaan.

Remaken pohjatyön katsojalle The Guilty on osaltaan surkuhupaisa, tahattoman hauska ja vähän jopa ärsyttäväkin esitys. Täysin uutena kokemuksena olisi voinut ehkä toimiakin. Nyt se jää valitettavasti halvaksi kopioksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!