Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.1.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Konttorissa työskentelevä Simon on kyllästynyt itseensä. Simon tekee parhaansa pärjätäkseen yhteiskunnassa ja antaa täyden panoksensa, mutta tuntuu että se ei riitä. Kun samassa työpaikassa aloittaa fyysisesti täysin samannäköinen James, Simon tuntee tulevansa helposti tallatuksi…

Jesse Eisenberg on The Doublessa kahdessa täysin erilaisessa roolissa ja suoriutuu niistä mahtavasti. Pidän myös Mia Wasikowskasta, jota ei hetkeen olekaan tullut nähtyä. Huomiona muuten suomalaisille, leffassa esiintyy ”huippuroolissa” parin minuutin ajan meidän oma Danny. Leffassa on tosin komediallisiakin piirteitä ja soundtrackissa kuullaan suomalaisen biisin lisäksi japanilaisia ja muita outoja kappaleita.

Dostoevskyn romaaniin perustuva The Double kertoo mielestäni parista eri dominoivasta luonteenpiirteen ääripäästä, joita voi esiintyä missä tahansa. Muistutti muutoksesta itsessäni, kuinka olen nössöstä muiden mukaan eläjistä kasvanut itsevarmemmaksi. Itsevarmuus on leffan keskiössä. En avaa enempää, ettei mene spoilaamiseksi, mutta leffaa voi tulkita monella tavalla ja siitä pidän. Elokuva on hidas ja joillekin saattaa olla pitkäveteinen, mutta itse pidin kovasti leffan filosofisesta aspeksista. Suosittelen, jos yhtään tykkää pohtia asioita.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!