Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.2.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Edith Cushing elää lupaavan kirjailijanaisen elämää, vaikka on pikkutytöstä asti ikävöinyt poismennyttä äitiään. Rikkaammanpuoleista isää tulee tapaamaan brittiläinen Thomas Sharpe, joka etsii rahoitusta keksinnölleen. Rahaa ei irtoa, mutta Edith iskee silmänsä Sharpeen, jonka myötä Edith aloittaa uuden elämän Sharpen kartanossa…

Guillermo del Toro ei pettänyt tälläkään kertaa. Crimson Peak on sopivan uniikki mysteeritrilleri, jonka pääosassa loistavat Mia Wasikowska, Jessica Chastain ja Tom Hiddleston. Sivurooleissa nähdään Supernaturalin Bobbyna tunnettu Jim Beaver, Foreverin Adamina tutuksi tullut Burn Gorman sekä monesta huippuleffasta Heath Ledgermäisiä viboja tuova Charlie Hunnam.

Pidin leffan twisteistä, upeasta viktoriaanisen ajan maailmasta sekä synkästä taustatarinasta. Toron kädenjälki näkyy yksityiskohdissa jälleen upeana. Leffa on yllättävänkin brutaali, mistä pidin myös. Ei käynyt aika pitkäksi, kaksi tuntia hyvin kulutettu. Myönnetään, leffasta löytyy pieniä epäloogisuuksia, mutta sen verran mukaansatempaavaa mysteeriä, että osaan suositella niin Toron kuin hyvien kummitustarinoidenkin ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!