Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.5.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Kevin Pearce oli amerikkalainen menestynyt lumilautailija yhdessä Shaun Whiten kanssa. Temput kehittyivät ja pipet kasvoivat, kunnes alkoi tapahtumaan onnettomuuksia…

Lumilautailu on vaarallista, etenkin pro-tasolla kun temput ovat melko hulluja ja koskaan ei tiedä milloin käy huono tuuri alastulon kanssa. Dokkari on hyvin kuvattu, eikä onneksi keskitytty ainoastaan Kevin Pearceen, vaan mukana myös muita alan vaikuttajia.

Lumilautailu on mahtavaa katsottavaa, sekä koettavaa (olen itse lumilautaillut joitakin vuosia nuoruudessani) ja on harmillista että onnettomuuksia sattuu. Sarah Burken, C. R. Johnsonin, Trevor Rhodan, Pekka Hyysalon (ei dokkarissa, piti vaan mainita, jotta tajuat mistä kyse), Stephen Murrayn ja monen muun tapaukset ovat valitettavia, mutta toisaalta he todennäköisesti tekisivät saman uudelleen. Erittäin silmiä avaava dokkari lajin vaarallisuudesta. Pistää miettimään. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!