Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.10.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Catherine Deane on lastenpsykiatri, joka tekee töitä kokeellisen hoitomenetelmän avulla. Kooma- ja katatoniset potilaat kytketään Deanen kanssa laitteeseen, joka mahdollistaa matkat mielen sisälle. Kun FBI saa kiinni skitsofreenisen sarjamurhaajan Carl Stargherin, pidätyshetkellä mies menee katatonista tilaa vastaavaan tilaan, jolloin laitetta päätetään testata häneen. Deanen tehtävänä on saada tietoon uusimman uhrin olinpaikka astumalla Stargherin sairaan mielen sisälle, ja altistumalla hänen fantasioilleen…

The Cell on kiinnostava surrealistinen scifielokuva. Tykkäsin elokuvan värikkyydestä ja monipuolisuudesta. Leffa on hyvin tehty, ja siinä näyttelee pahista yksi lemppareistani, nimittäin Vincent D’Onofrio – ja erittäin hyvin näytteleekin. Vince Vaughn ei tunnu sopivan elokuvaan ollenkaan, mutta voi olla tottumiskysymys, sillä olen aiemmin nähnyt tyypin pelkissä komedioissa. Tässä leffassa Vaughnille oli suotu turhankin vakava rooli… hieno elokuva hyvällä loppuratkaisulla. Ei voi muuta kuin suositella.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!