Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.12.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Äiti ja poika menevät leffaan. Palatessaan he tilaavat taksin. Taksinkuljettajalla ei ole kuitenkaan kaikki muumit laaksossa ja vietyään uhrinsa kämpilleen tapahtuu kauheita. Poju koittaa kiperästi päästä karkuun, mutta jää psykopaatin orjaksi…

Chained on piinaava, sopivan masentava David Lynchin tyttären Jennifer Lynchin ohjaama ja käsikirjoittama psykopaattitrilleri. Vincent D’Onofrio on roolissaan huikea, samoin jotenkin etäisesti Robert Pattinsonia muistuttava laiheliini Eamon Farren, jota en ole koskaan aiemmin nähnyt. Tykkäsin leffasta, sillä se kuljettaa juonta taidokkaasti, vaikka miljöö keskittyy miltei koko leffan ajan vain yhteen huoneeseen ja kahteen hahmoon. Loppuratkaisu on vähän köh-köh, mutta tarkemmin ajateltuna yllättävän sopiva. Tehokas, sopivan hillitty, mutta samalla rankka matalan budjetin pätkä. Ihan jees kaiken kaikkiaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!