Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.6.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Ronny ja Nick ovat parhaat kaverukset niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Myös heidän puolisonsa ovat hyvää pataa keskenään. Nickin kumppani yrittää psyykata Ronnya kosimaan emäntäänsä, ja Ronny aikookin pian tehdä päätöksen. Elämä rullaa, kunnes Ronny bustaa Nickin puolison pettämässä. Täytyy tehdä päätös, kertoako parhaalle kaverille heti juuri kun töissä on paineita tuottavat kriittiset rahan arvoiset hetket, vai odottaako ja kertoa vasta sen jälkeen kun elämäntilanne rauhoittuu…

Dilemma on yllättävän monipuolinen komedia. Leffa on sitä itseään – elämää, jossa ei voi koskaan tietää tarkalleen mitä tulee tapahtumaan. Elokuva osaa olla myös uskomattoman jännittävä ja vaikka vitsejä on vähän, ne useimmiten osuvat. Vince Vaughn ja Kevin James pelaavat hyvin yhteen ja ensimmäisiä kertoja Kevin Jameskin osasi olla jotenkin fiksussa roolissa – ei vain ”se lihava pullukka”, kuten yleensä. Järkevä, opettavainen ja erilaisia fiiliksiä herättävä leffa, joka kannattaa katsoa etenkin oman parhaan kaverin tai paremman puoliskon kanssa. Ps. tajusin Helen Keller -vitsin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!