Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.12.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Entinen nyrkkeilijä, alkoholisti ja hämärämies Bradley Thomas ei meinaa saada töitä ja palaa hommiin pois kaidalta polulta. Kun eräs keikka menee mönkään, miestä uhkaa vuosien vankeustuomio. Eikä siinä vielä kaikki, vankilassa ollessaan keikan pettyneet osapuolet kiristävät miestä. Bradleyn on saatava siirto pahamaineisimpaan vankilaan ja nirhattua joku tyyppi, jotta pahikset jättävät hänen puolisonsa rauhaan. On siis aika pistää hässeliksi…

S. Craig Zahlerilta jäi mieleen Bone Tomahawk, joka olikin hänen ohjaustyödebyyttinsä ja kerrassaan mainio sellainen. Brawl in Cell Block 99 on tuttuun tapaan väkivaltainen elokuva upealla tarinankuljetuksella. Edeltäjäänsä verrattuna tämä ei ole aivan yhtä vakavasti otettava, vaikka synkkyyttä löytyy vähintään yhtä paljon.

Vince Vaughn on elokuvassa lähes tunnistamaton, sillä hupiveikko on muuntautunut täydellisen uskottavaan rooliin kaljupäisenä lihaskimppuna. Kaikin puolin hienosti tehty, mukaansatempaava, jännittävä rikosdraama, josta ei pahiksia tai väkivaltaa puutu.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!