Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.11.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Elokuva-arkistoija David muuttaa uuteen taloon vaimonsa ja poikansa kanssa aloittaakseen uuden alun. Vaimo käyttäytyy kuitenkin vähän nihkeästi ja Davidilla on omat epäilyksensä. Töissä David huomaa että hänen talollaan on synkkä menneisyys, joka vetää mukaansa…

The Canal on abstrakti ja kokeellinen psykologinen trilleri, joka yllättää siinä mielessä että pelkän kansikuvan ja kuvauksen puolesta olisi voinut odottaa jotain aivan Ö-laarin matskua. Leffa on kuitenkin taitavasti tehty ja tehoa saadaan hienosti ilman niitä tyypillisiä jump-scareja. Näyttelijät ovat uppo-outoja, mutta leffassa on hyytävä tunnelma, joka vetää mukaansa. Kertaistumalta katsottu ja yllätytty. Jos rankat ja synkät trillerit kiinnostavat, tässäpä yksi sellainen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!