Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.10.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Bloomin veljekset ovat parhaat huijarit maailmassa. Monimutkaisiin skenaarioihin sisältyy jopa intohimoa ja väkivaltaa. Stephenin ”Bloomiksi” kutsuttu veli haluaa elää tavallista elämää, mutta suostuu veljensä yllyttämänä aina vain isompiin keikkoihin. Huijausvuorossa on miljonääriperijätär, johon Bloom huomaa rakastuvansa kesken keikan…

Huijausleffat ovat mukavaa viihdettä. Tähän oli liitetty hienosti romantiikkaa, seikkailua, ja komediaa. Leffa ei kuitenkaan ole täysin ylistysten arvoinen, sillä se kävi – yllättävää kyllä – melko pitkäveteiseksi jo ennen puoliväliä. Elokuva on kuitenkin kivan värikäs, vaikka roolisuoritukset ovatkin jo aika nähtyjä. Varsinkin Adrien Brodylla on ollut vastaavia rooleja läjäpäin.

Minua häiritsi myös Rachel Weiszin roolihahmon epäjohdonmukaisuus. Ihan alkuun Rachel Weiszin esittämän Penelopen ujous ja tietynlainen erikoisuus kiinnosti älyttömästi, mutta alkupalojen jälkeen tuo kiinnostus katosi jonnekin. Hahmo tuntui jotenkin muuttuneen täysin. Loppupeleissä elokuva on kuitenkin ihan hyvä, niin sanomaltaan kuin juoneltaankin. ”Ihan hyvä”.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!