Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.9.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä löytää itsensä viidakosta, jossa vaanii jokin tuntematon…

Eiköhän Predaattoritkin ole jo aika nähtyä tavaraa. Uusin Predator-elokuva alkaa lupaavasti, ja on kokonaisuudessaankin jopa yllättävän viihdyttävä pätkä. Pähkinänkuoressa leffa ei kuitenkaan tarjoa mitään uutta. Jo neljännessä saman aiheen elokuvassa olisin odottanut jotain vähän mullistavampaa kuin perus viidakossa mäiskimiset kliseisine repliikkeineen…

Leffassa on liikaa epäkohtia, mutta sekään ei itsessään olisi minua häirinnyt. Se kuitenkin häiritsi että epäkohdat olivat selkeästi havaittavissa pitkin leffaa. Leffa oli myös liian ennalta-arvattava, sillä se tuntui toistelevan aiempien predaattoreiden kuvioita. Adrien Brody ei istunut roolihahmoonsa ollenkaan, eikä ollut kovin uskottava kun äänenkäyttökin vaihteli vauvapullasta stallonemaiseen kovisteluun. Laurence Fishburnen hahmo oli irrallinen, töksähtävä, ja typerä.

Erityisen pettynyt olin kuitenkin leffan lopetukseen, joka ei ollut ratkaisua nähnytkään. Hahmokehityskin oli jotenkin surkeaa, ja katsojalle turhauttavaa, kun nimiäkin sai tietää vasta leffan lopussa. Leffassa oli sentään muutama mukava ennalta-arvaamaton koukku, jotka piristivät kokonaisuutta. Loppupeleissä Predators on tympeä scifiräiskintä, jonka sisällöksi on kopioitu vähän kaikkea aiemmista osista.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!