Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.6.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

80 amerikkalaista työskentelee Bogotássa, Kolumbiassa, Belko nimisessä korporaatiossa. Eräänä kauniina päivänä työpaikan kaiuttimista kuuluu ääni, joka pyytää työntekijöitä murhaamaan kaksi ihmistä tai useampi saa surmansa. Ensin porukka luulee kyseessä olevan julma pila, kunnes ikkunat ja sisäänkäynnit sulkeutuvat automaattisesti…

The Belko Experimentin idea on toteutettu kauhuelokuvissa moneen kertaan, mutta silti tässä elokuvassa on jotain uniikkia ja ennalta-arvaamatonta. Wolf Creekien ja Roguen ohjaaja Greg McLean onnistuu toden teolla tekemään shokeeraavia elokuvia, joten sinänsä leffan raakuus ja väkivalta ei yllätä. Mistä pidin eniten, on psykologinen puoli sekä mukaansatempaavuus. Ei yhtäkään tylsää hetkeä. Välistä löytyy jopa ripaus sysimustaa huumoria. Kaikessa ahdistavuudessaan ja järkyttävyydessään loistava.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!