Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.3.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Eletään 1920-lukua. Skeptikko kirjailija Florence Cathcart bustaa selvännäkijäksi tekeytyjiä. Traagisen menneisyyden omaava Florence saa tehtäväkseen selvittää poikakoulun mysteerin. Kummitteleeko koulussa, vai onko kaikki vain Florencen omassa päässä…

The Awakening on hieno psykologinen trilleri kaavalla ”The Others” ja ”Kuudes aisti”. Elokuvan jotkut osat ovat ennalta-arvattavia, mutta muuten leffa on yllättävän piristävä uutuus. Lukuisista lapsinäyttelijöistä huolimatta elokuva on aikuisväelle kohdistettu. Leffa ei ole koko ajan säikäyttävä tai järkyttävä, vaan pitkällä aikavälillä jännittävä, ajoittain jopa piinaavan kutkuttava. Ei niin oma suosikkini Rebecca Hall suorittaa tässä elokuvassa kyllä hienosti. Tykkäsin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!