Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.8.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Maan asukit löytävät Tesseractin, neliön muotoisen esineen jolla saa aikaan rajattoman määrän energiaa. Palikka kuuluu kuitenkin toisen galaksin asukeille ja sen aiheuttaman portaalin läpi Maa-planeetalle pölähtää Loki, suoraan Asgardista. Paikalle kutsutaan Kapteeni Amerikka, Rautamies, pari muuta avustusta ja jopa Hulk. Thor tulee kuokkimaan…

Jos olet yhtään katsonut Marvelin sarjakuviin perustuvia elokuvia, olen melko varma että sinullakin on välillä käynyt mielessä ajatusleikki ”kumpi voittaisi, Thor vai Iron Man, Loki vai Captain America?”. Tämä elokuva vastaa aika hyvin tuohon kysymykseen. Reilu parituntinen leffa on täynnä sairasta CGI-efektimättöä, upeaa toimintaa ja jopa hitunen juontakin. Pidin mäiskeestä, erikoistehosteista ja leffan yleisestä ”turpaan kaikille” fiiliksestä. Mättöleffaa parhaimmillaan, suosittelen etenkin Marvelin sarjisten ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!