Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.3.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Lahden olympiakisoja ja valtavaa hiihtoliiton ja suomalaisten hiihtäjien sisäistä doping-skandaalia käsittelevä dokumenttielokuva.

Huh. Sinivalkoinen valhe on hienosti toteutettu dokkari suuresta suomalaisesta urheiluhuijauksesta. Vaikka kuviot median ja muun osalta ovatkin tulleet aika hyvin esille, tämä dokumentti todella nostaa faktat pöytään. Noloa ja pöyristyttävää toimintaa moneltakin suomalaiselta, jota ei vieläkään meinaa oikein todeksi uskoa. Mietin vain, mahtaako Esko Ahoa ja kumppaneita yhtään omatunto kalvaa esimerkiksi Myllylän itsemurha ja monen muun urheilijan ikuinen tuska. Ovat ne italialaisetkin melkoisia kusettajia, Sinivalkoinen valhe on ehdottomasti parhaita suomalaisia dokkareita.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!