Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 20.3.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Jakomielitautinen Anna Lappalainen lähetetään Kellonkosken mielisairaalaan. Anna uskoo olevansa prinsessa, eikä tottele muuta nimeä. Kuten muuallakin maailmassa, myös Kellokoskessa kokeiltiin erilaisia hoitometodeja 1940-50-luvulla lobotomiasta lähtien…

Prinsessa on osoitus siitä, että Suomessakin osataan joskus tehdä myös hyviä elokuvia. Leffa on kiinnostava ja taidokkaasti toteutettu. Näyttely on suomalaiselle elokuvalle poikkeuksellisen hyvälaatuista jokaisen elokuvassa olijan osalta. Leffa on fiilikseltään kuin modernisoitu suomalaistettu versio Yksi Lensi Yli Käenpesän elokuvasta, eli todella hieno katselukokemus. Prinsessa on ehdottomasti yksi suositeltavimmista suomalaisista elokuvista.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!