Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.4.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Maanalainen sukellustiimi tutkii uutta luolaverkostoa, jossa ihminen ei ole koskaan käynyt. Tutkimusmatkan aikana sattuu puhkeamaan myrsky ja luola alkaa tulvimaan. Ainoaksi keinoksi jää etsiä ulosreitti toista kautta. Alkaa sukellusreissu aina vain syvemmälle luolan uumeniin…

Diggailen älyttömästi veteen liittyvistä elokuvista ja olen odottanutkin pitkään uutta The Caven ja Descentin tapaista leffaa. Sanctum ei välttämättä ole kaikille, sillä se sisältää varmasti kliseitä ja juoni on melko laiha pakkaus. Leffa kuitenkin onnistuu tarjoamaan tämäntyyppisistä tykkääville sitä kaivattua jännitystä ja viihdykettä. Elokuvassa on myös nyyhkydraaman ainesta, itse kun tirautin tipan jos toisenkin. Avatarin tekijöiltä ihan hyvä pläjäys, joskin elokuvan tuottaneen James Cameronin kädenjälki ei täysin tästä näykään. Mielestäni suositeltava sukeltelujännäri kaikin puolin!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!