Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.5.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

19-vuotias Liisa palaa Ihmemaahan. Aikaisempaa vierailuaan Liisa ei edes muista, sillä olihan hän silloin pieni tyttö. Ihmemaa on ennustanut ”oikean” Liisan palaavan, ja tappavan ilkeän hirviön ja lopettavan punaisen kuningattaren hirmuvallan. Kun Liisa ei vastaakaan Ihmemaan kansan odotuksia, hänen tarinansa saa uusia käänteitä…

Liisa Ihmemaassa on vuoden odotetuimpia elokuvia, mutta silti mielestäni melko iso pettymys. Leffa on kyllä hieno, ja silmäkarkkia täynnä, mutta jotenkin tönkösti toteutettu. En ollut tarpeeksi tyytyväinen Johnny Deppin suoritukseen, eikä leffa ollut mielestäni tarpeeksi Tim Burtonmainen.

Elokuva oli kuitenkin hyvä, ei todellakaan mikään huono. Leffa vei mukanaan, ja sitä jaksoi seurata alusta loppuun saakka. Herttasoturit (vai patasoturit?) olivat turhan palikkamaisia, eikä animointi ollut ihan niin täydellistä mitä odotin… Leffa oli kuitenkin hieno restauraatio, vaikka en vanhempaa elokuvaa olekaan nähnyt.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!