Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.1.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Idealistipliitikko William Wilberforce yrittää kaikin keinoin päättää orjakaupan Britanniassa. Yritykset eivät millään meinaa tepsiä ylimistöön ja vastapuolueeseen ja lisäksi William kärsii pahoista vatsakivuista, jota lääkitsee oopiumilla.

Amazing Gracen tapahtumat ovat tärkeä pala historiaa. Leffa kertoo ilmeisen tarkan kuvauksen 1700-1800-luvun taitteessa eläneen William Wilberforcen edesottamuksista. Kiinnostava hahmo, mutta harmillisen nuiva elokuva. Forever-sarjasta sittemmin ponnahtanutta Ioan Gruffuddia on mukava nähdä myös elokuvissa ja roolihan on hänelle mitä parahin. Benedict Cumberbatch, Toby Jones ja Rufu Sewell loistavat sivurooleissa. Hyvä elokuva siihen nähden, että paljon ei tapahdu, mutta olisin odottanut jotain muutakin kuin höpinää….

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!