Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.9.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Jonathan Trevanny on raha- ja terveyshuolista kärsivä perheellinen mies. Tom Ripley on kartanossa asuva taideporho, jolla on salaisia bisneksiä. Epäsuorasti Ripley houkuttelee Trevannyn ensikertalaisena tappamaan rahasta. Rahan houkuttelemana Trevanny saakin vain ongelmia osakseen…

Ripley’s Game on kiehtova rikosmysteeritrilleri, jota tähdittää John Malkovich. Leffa on juoneltaan hieman omituinen, sillä se on tavallaan symppis, mutta toisaalta hämmentävän mystinen. Vaikka tapahtumille ei aina löydy syytä, leffa on hienosti rakenneltu ja sisältää mielenkiintoisia piirteitä. Hahmokehitys on taitavaa. Ray Winstone näyttelee hienosti, samoin myös vähemmän leffoissa nähty Dougray Scott. Ihan katsottava pätkä manipuloivasta Ripleystä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!