Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.6.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Punaine Paroni kertoo ensimmäisen maailmansodan Saksan kuuluisimmasta ja parhaimmasta sotalentäjä-ässästä, Manfred von Richthofenista. Punainen Paroni oli WW1:n ilmojen pelätyin idealistinen sotasankari. Häntä pidettiin jopa kuolemattomuuden symbolina.

Red Baron on ihan katsottava elokuva. Odotin elokuvalta kuitenkin paljon enemmän. Terminaattori-tv-sarjasta, ja mm. Brí¸ken-elokuvasta tuttu Lena Headey on mielestäni aivan liian maskuliininen persoona Käte Otersdorfin rooliin, enkä pitänyt hänen ranskalaisia matkivasta aksentistaan. Erityisesti Manfredin kuoleman täysin sivuuttaminen ja töksähtävä loppu harmitti. Mutta muuten oikein jännittävä elokuva. Tuli mieleen Flyboys, joka oli kylläkin paljon parempi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!