Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.7.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Vanhempiensa kuoleman jälkeen Enoch kiertää hautajaisia, koska missasi vanhempiensa hautajaiset koomassa maattuaan. Hautajaisissa kuokkiessaan Enoch tapaa Annabelle-nimisen tytön, joka elää myöskin kuoleman ja menetyksen tuoksuista elämää. Synkistä aiheista pitävä seurue löytää kaiken keskeltä rakkauden…

Restless on romanttinen draama melko masentavalla ja surumielisellä teemalla. Itse käsitän leffan kuitenkin osaltaan komediaksi, sillä se ei ole kovinkaan surullinen vaikka aihepiiriltä voisi odottaa muuta. Elokuva sisältää juuri itselleni uppoavaa mustaa huumoria. Pätkästä löytyy myös mukava ripaus fantasiaa. Surumielisyys ei pääse puskemaan täysin läpi missään vaiheessa. Pidän erityisesti leffan opetuksesta ”rakkaus voittaa kuoleman” ja ”kuolema on helppoa, rakkaus ei”. Elokuva pistää miettimään ja yllättää monella muotoa. Omaperäinen, uusi tapa kertoa rakkaudesta, elämästä ja kuolemasta. Muistuttaa että elämme kaikki vain ohikiitävän ajan ja että rakkaus on ainoa mikä tässä elämässä merkitsee. Suosittelen lämpimästi!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!