Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Gus van Santin Elephant palauttaa mieleen jälleen vuosituhannen vaihteen Columbine High Schoolissa tapahtuneen verilöylyn tapahtumat. Eric ja Alex ovat melko tavallisia nuoria miehiä, jotka kaikki tuntevat. Koulupäivä etenee kuin mikä tahansa muista vastaavista päivistä, paitsi päättyy vain järkyttävällä tavalla, kun kaksi koulun opiskelijaa päättävät ruveta ammuskelemaan… tämäkin on kertomus koulusurmista.

Zero Daysta Elephant poikkeaa siinä että se antaa perspektivisemmän kuvan tapahtumista. Leffassa kuvataan samat tapahtumat itse uhrien ja opiskelijoiden näkökulmasta. Ideana hieno, mutta kokonaisuutena elokuva oli hieman tylsä. Olisin ehkä tykännyt enemmän, jos olisin nähnyt Zero Dayn vasta tämän jälkeen. Silti valaisevaa ja katsottavaa jännäriä järkyttävistä tositapahtumista.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!