Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Maailmanlaajuinen epidemia tekee ihmisistä heikkoja. Miljoonia kuolee, kun sisäelimet pettävät. GeneCo on firma, joka tekee sisäelinleikkauksia rahasta, ja antaa myös luottoa. Mutta kun ihmiset eivät pysty maksamaan, tulee Repomies, joka kirjaimellisesti perii (repii) sisäelimet takaisin. Samaan aikaan kaksoiselämää elävän repomiehen tytär sairastaa, ja GeneConin pomo haluaa parantaa hänet…

Repo! The Genetic Opera on kieltämättä omaperäinen ja erilainen musikaali. Leffa on todella industriaalia ja goottia, mistä pidän erittäin paljon. Se on synkkä ja hieman mustalla huumorilla mässäilevä gorepätkä. Scifi on näyttävää, ja juoni mukaansatempaava. Vaikka musikaaleissa laulujen melodia ei olekaan kovin keskeistä, en oikein pitänyt yhdestäkään kappaleen melodiasta. Musiikki muuten oli kuitenkin makuuni. Myös Merlin tv-sarjasta tuttu Anthony Head oli leffassa aivan loistava, eivätkä muutkaan näyttelijät olleet hassumpia. Loppua kohden leffa muuttui hieman tylsäksi. Repo! The Genetic Opera on kokonaisuudessaan pienoinen pettymys, mutta loppujen lopuksi ihan katsottava synkkä musikaali.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!