Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.11.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Korvatunturilla, Lapissa tapahtuu kun amerikkalaiset tekevät Suomen ja Venäjän rajalla kaivauksia. Kaivauksista paljastuu jotain hirvittävää, jota pääsevät todistamaan lähikylän perheet. Kun sudenkuoppaan putoaa omituinen partajeesus, Kontiot huomaavat ettei kaikki ole Korvatunturilla ihan kunnossa…

Rare Exports on omaperäinen suomalainen mustalla huumorilla höystetty joulujännäri, josta ei kirosanoja ja verta puutu. Leffa on suomalaiseksi elokuvaksi cinematograafisesti upeaa katsottavaa. Näyttelytyö on jokaisen osalta huippua, eikä käsikirjoittaja-ohjaaja Jalmari Helanderia ole moittimista. Leffa on juoneltaan hauska ja kutkuttavan jännittävä, vaikka juonenkulun ratkaisut olivat ajoittain vähän hölmöjä ja epäuskottavia. Rare Exports on kokonaisuutena yksi suositeltavimmista suomalaisista elokuvista, jonka suosittelen katsomaan!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!