Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.8.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Aleksi Salmenperän Miehen Työ kertoo perheenisä Juhasta, joka potkut saatuaan kertomatta vaimolleen etsii uutta työtä salaa ja päätyy vahingossa mieshuoran palveluihin työkeikalla. Entinen remonttireiska huomaa itsensä myymisen tuottoisaksi, mutta raha ei tuo onnea – vaan päinvastoin ajaa koko elämän alas vessanpytystä valheiden mukana…

Miehen Työ on synkkä ja masentava kuvaus satunnaisesta suomalaisesta perheestä ja sosiaalisesta paineesta. Se kertoo aika paljon suomalaisuudesta ja suomalaisesta moraalista. Synkkää ja mustaa elämänkuvausta, mutta jostain syystä nautin siitä. Ehkä leffa muistutti myös omista kokemuksistani masennukseen ja elämän raskauteen liittyen, en tiedä.

Ehkä yksi parhaista kotimaisista draamoista jota olen nähnyt. Näyttelijäsuoritukset ovat huippuluokkaa – ei yhtään teennäisyyttä ilmassa. Tommi Korpela, Maria Heiskanen ja Jani Volanen ovat rooleissa ällistyttäviä. Juoni on karu ja järkyttävä, mutta pistää miettimään elämän ongelmia ja ratkaisuja. Elokuvasta löytyi myös paljon hauskoja puolia. Nauroin monelle suomenkieliselle ja osuvalle tokaisulle. Leffa sai minut huvittumaan, järkyttymään ja liikuttumaan. Katso jos haluat nähdä hyvää suomalaista draamaa.

  • Katsottu ja arvioitu : 18.8.2008 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!