Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Salainen agentti 007 James Bond etsii kostoa rakkaansa kuolemasta, ja matkalla tutustuu ranskaa puhuvaan maailmanparantajaan Dominic Greeneen, joka ”hyvien” tekojensa takana harrastaa laajamittaista rikollistoimintaa. Greenen taka-ajatuksena on ottaa hallintaansa maan arvokkaat resurssit, ja hän on muunmuassa öljyn perässä. Bond yrittää estää miehen aikeet samalla kun haikailee kadotetun rakkautensa perään…

Mitäpä tästä voisi sanoa? Keskinkertaista Bondia. Pettymys, kuten edellinenkin Bond. En vieläkään oikein miellä Daniel Craigia bondiksi – hän on mielestäni liian kivikasvo tähän rooliin charmistaan huolimatta. Casino Royalen tämä mielestäni pesi, mutta jäi silti niin kovin keskinkertaiseksi rainaksi.

Huvittuneena petyin myös siihen että Bond ei maannutkaan loppujen lopuksi kovan onnen naisen Camillen kanssa, vaikka yritystä tuntui riittävän. Ei ehkä huonoin Flemmingin Bondeista, mutta ei myöskään lähelläkään paras. Lähes tusinatavaraa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!