Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.9.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Mainetta niittänyt pahamaineisen gangsterijoukkion pomo John Dillinger on tulilinjalla, kun Melvin Purvisin johtama ammattimainen poliisipartio on hänen kimpussaan. Dillingerin ohella ”Baby Face” Nelsonin, ja ”Kaunis poika” Floydin kiinniottaminen on melko haastavaa, kun he tuntuvat aina pakenevan lain kourista. 1930-luvulla Dillinger oli rikosmaailmassa menestynyt pankkirosvo-murhaaja, joka pakeni lain kouraa niin vankilasta kuin oikeudestakin…

Public Enemies oli hyvä elokuva, mutta ei niin hyvä mitä olin odottanut. Leffa oli kieltämättä realistinen, mutta sen ”historiallisuus” teki siitä valitettavasti ajoittain pitkävetisen. En väitä että leffa olisi ollut tylsä, se vain sisälsi liikaa kohtia, joissa ei oikein tuntunut tapahtuvan mitään. Juonta osattiin silti kuljettaa hyvin eteenpäin. Leffassa oli romantiikkaa, toimintaa, ja ehkä hieman jännitystäkin. Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä. Leffa oli kaikin puolin hyvä, mutta petyin loppuratkaisuun, vaikka sitä korjattiinkin hieman juuri ennen lopputekstejä. Voisin silti sanoa, että leffa oli juuri ja juuri rahan arvoinen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!