Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.4.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Aikaa ennen ensimmäistä dynastiaa muinaisessa Kiinassa urhea miekkasankari taistelee kohtaloaan vastaan. Tuo mies on Sepän poika, joka tahtoo saada mahdollisuuden löytää uudelleen rakkautensa. Mahdollisuus suodaan, kun nykyajan kylmässä Suomessa löydetään Sepän takoma esine, joka yhdistää nykyisyyden menneeseen.

Pitkälti Kalevalan tarinan pohjalta tehty Jadesoturi on melko hieno suomalaiskiinalainen elokuva. Elokuvassa puhuttiin paljon myös kiinaa, mikä tasapainotti hyvin kokonaisuutta. Näyttelijäsuoritukset olivat suurimmaksi osaksi tyypillisen suomalaisen teennäisiä, mutta pidin edelleen Tommi Erosen roolisuorituksesta – hän on ainoa kenessä näen paljon taitavaa ja vahvaa näyttelyä.

Krista Kososesta tulee mieleen Kristen Stewart, yhtä huonoa näyttelyä. En pitänyt myöskään Markku Peltolan tökeröistä suorituksista. Elokuva oli myös erittäin tylsä monessa kohtaa. Taistelukoreografiat ja itse taistelut olivat erittäin hienoja, mutta niitä oli hyvin vähän. Tarina oli loppupeleissä sekava, enkä saanut siitä minkäänlaista otetta. Elokuva oli vaikeaa katsottavaa, mutta silti voin sanoa että suomalaisista elokuvista yksi tehosteiltaan hienoimmista. Antti-Jussi Annila on taitava ohjaaja, mutta tämä ei oikein iskenyt minuun. Pidin Saunasta paljon enemmän.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!