Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.6.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

7. marraskuuta 2007 silloin 18-vuotias Pekka-Eric Auvinen surmasi 8 ihmistä Jokelan koulussa. Tämä dokumentti pureutuu tapaukseen lähipiirin haastattelujen ja Pekan kuvaaman videomateriaalin kautta…

Pekka on pysäyttävä dokumenttielokuva, joka palauttaa mieleen vuoden 2007 tapahtumat. Leffassa on ehkä käytetty liikaa hidastettua kuvitusvideota, se on hidastempoinen ja englanti ja suomi sekaisin vähän tökkii, mutta samalla pistää miettimään asioiden taustoja. Jotain uuttakin paljastuu, sellaista mitä ei lehdistä pystynyt lukemaan. Huomaa, että asiaa ei pysty unohtamaan. Hyvin tehty dokkari Suomen historian yhdestä kamalimmasta tapahtumasta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!