Puuseppä Geppetto kärsii raskaasta menetyksestä, joista kenties suurin on hänen poikansa. Toimelias mies päättää rakentaa puisen nuken. Kun eräänä yönä toivomuksen tähti ohittaa talon, mies päättää salaa toivoa oikeaa poikaa, jolloin puunukke Pinoccio herää henkiin…

Zemeckiksen ”elävä” versio Pinocciosta on aivan kuten hänet Disneyn piirretyistä muistan. Vähän liiankin. Niin puunuken yleisilme kuin tapahtumatkin ovat laiskasti piirretyistä kopioituja. Elokuvassa ei juuri nähdä kokeilua, vaan pelataan turvallisella linjalla.

Paluu Tulevaisuuteen -ohjaajalta toivoisi jotain vähän enemmän silloin kun budjettia on käytössä 150 miljoonaa. Tuntuu tympeältä katsoa remakea piirretystä, kun pieniä yksityiskohtia myöten katsoo samaa kuin aina ennenkin, mitäänsanomatonta toisintoa. Etenkin loppuratkaisu jää suorastaan hermostuttamaan. Tämänkin minulta veit.

Tom Hanks on elokuvassa riemastuttava. Siinä vasta taidokas näyttelijä. Gordon-Lewitt on ääninäyttelyssään hämmästyttävän tunnistamaton. Odotin elokuvalta enemmän. Disney on pilalla.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!