Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.1.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Eletään vuotta 1974. Nuorallakävelijä Philippe Petit hankkii tiimin ihmisiä auttamaan unelmansa toteuttamisessa: kävellääkseen nuoralla World Trade Center kaksoistornista toiseen…

The Walk on mukava otos Philippe Petitin uskomattomasta taidenäytöksestä vuodelta 1974. Jos en olisi nähnyt Man on Wireä ennen tätä, olisin varmaan pitänyt enemmän. Leffa on nimittäin oikeastaan näytelty versio oikeista tapahtumista. Näyttely tosin on briljanttia, Joseph Gordon-Lewitt mukailee hienosti Petitin aksenttia sekä puhuu sujuvasti ranskaa. Ben Kingsleyllä on myös piristävä sivurooli. Spottasin leffasta myös The Walking Deadin Alpha Wolfin, Benedict Samuelin.

Korkeita paikkoja kammoavana leffa on yhtä trilleriä ja on piristävää huomata miten Philippin omat ajatukset on kerronnan myötä saatu mukaan elokuvaan. Leffa muistuttaa kuitenkin liikaa Man on Wirestä, huonolla tavalla ja hissimusiikin kuunteleminen alkaa kyllästyttää todella nopeasti. Hilpeästä bossa novasta hyppy dramaattiseen trilleriin on liian äkkijyrkkä. Suosittelen Man on Wiren katsomista, jos äijä kiinnostaa enemmän. Ihan hyvä leffa, mutta odotin ehkä enemmän.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!