Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Tämä lyhyen nimen omaava elokuva kertoo bisnesnaisesta, jonka jouluaatto päättyy painajaismaisesti kun töistä lähtiessään jää jumiin P2-parkkihalliin. Auto ei starttaa, ovet ovat lukossa ja kaikki ovat lähteneet lomille. Parkkihalli ja koko rakennus on tyhjä – yhtä vartijaa lukuunottamatta. Vartija sattuu olemaan yksinäisyydessään höperöitynyt psykopaatti, joka tahtoi ainoastaan seuraa jouluksi…

Wes Bentley sopii vallan mainiosti psykopaattirooliin. P2 on jännittävä ja piinaava trillerielokuva. Leffassa on jonkin verran irvistettäviä raakuuksia ja verta, mutta niiden vähyys on plussaa eikä pilaa kokonaisuutta. P2 on sairas, synkkä ja oikeasti kutkuttavan jännittävä raina, mutta harmillisen epärealistinen. Sisälsi myös joitakin ristiriitaisuuksia ja aukkoja ja tapahtumia joita ei ehkä tosielämässä olisi voinut tapahtua. Mutta kaikinpuolin viihdyttävä ja katsottava elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!