Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.9.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Frank entisöi mannekiinejä pienessä puodissaan, jossa myös asuu. Eräänä päivänä puodin näyteikkunaa tulee kuvaamaan ranskalaisperäinen kaunotar Anna. Frank ei ole kuitenkaan ihan sitä miltä vaikuttaa…

Maniac on remake vuonna 1980 julkaistusta samannimisestä elokuvasta. En ole nähnyt alkuperäistä, enkä muutenkaan yleensä hirveämmin vertaile alkuperäistä ja uusintaa, ellei kyseessä ole jotain räikeää tai huonoa. Maniac onnistuu jänskättämään hienosti alusta loppuun. Elijah Wood on kammottavan hyvä roolissaan. Leffan samalla hienoin ja samalla piinaavin asia on ehkä POV-tehoste, jolla katsoja ikään kuin näkee kaiken päähenkilön silmistä. Soundtrack on myös jees, tosin ajelukohtaukset muistuttivat jotenkin Drivestä. Raaka ja häiriintynyt elokuva, mutta erittäin katsottava sellainen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!