Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Simon on koodari, joka asuu hämyisässä kerrostalossa muiden erikoisten asukkaiden kanssa. Elintarvikemonopolin omistaa hämärä firma nimeltä FARM, jonka lähikaupassa Simon käy usein ostoksilla. Eräänä päivänä Simon saa kooditöidensä ohella paketin, jonka sisällä ei ole mitään. Simon saa paketteja säännöllisesti, vaikka ei näe kenenkään tuovan niitä. Pakettien saaminen herättää vainoharhaisuutta, mutta pian Simon alkaa nähdä muitakin harhoja… ja jostain kumman syystä hänen on pakko ostaa ja juoda suuria määriä pelkkää maitoa…

One Point O, eli ”1.0” on erilainen, mutta hieno scifielokuva. Pidin elokuvan tietotekniikasta, ja scifiaspektista muutenkin. Leffa on vaikeasti ymmärrettävissä, ja ratkaisuja täytyy ihan oikeasti miettiä. Tämä on yksi niistä elokuvista mitkä eivät välttämättä aukene ensimmäisellä katselukerralla. Pidin Jeremy Siston roolisuorituksesta valtavasti, mutta muutkin näyttelijät olivat erittäin hyviä. Omaperäinen ja ehdottomasti katsottaviin kuuluva mysteeriscifijännäri!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!