Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.12.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

KARRI, 17 lähtee viimeiselle ajotunnille ajo-opettajanaan oma äiti, joka aikoo keskustella ajon aikana elämän vakavista asioista. PETE, 17 hoivaa aborttipillerin ottanutta tyttöystäväänsä. ANDRÉ, 17 hakee kolmannen kerran samalla viikolla pikkuveljensä tarhasta. AKSELI, 17 matkaa viikonlopuksi maalle isovanhempiensa hoiviin ja törmää alkoholisti-isäänsä. JONI, 18 kaveriporukan ainoa täysikäinen, on kesätöissä Linnanmäellä susipukuun pukeutuneena maskottina vetäen kaikki teinitytöt karvaiseen syliinsä. Otteita viiden nuorenmiehen elämästä hetkellä, jolloin 18 on ihan kohta totta. Pian kaikki on sallittua.

Maarit Lallin ohjaama suomalainen draama ”Kohta 18” on pysäyttävän aito draamaelokuva. Pidin erityisesti siitä miten normaalin elämän tapahtumat on ikuistettu elokuvan muotoon ajatuksia herättäen. Soundtrack yhdistettynä mietteliäisiin kohtauksiin pistää miettimään elämää ja siihen kuuluvia asioita sekä miten ne käsittelee. Vaikka aihepiiri pyörii teini-ikäisten poikien ympärillä, ovat asiat sellaisia joita saattaa tulla vastaan iästä riippumatta. Kohta 18 ei ole vain kasvutarina, se on opetus elämästä.

  • Katsottu ja arvioitu : 14.12.2014 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!