Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.10.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Vanhaherra Gris löytää 1600-luvun alkemistin mysteerisen laitteen, jonka on povattu pidentävän elinikää. Laite sisältää kuitenkin salaisuuksia, joista Gris ei ole tietoinen. Samaa laitetta etsii hyvävarainen syöpää sairastava mies…

Cronos on originaali, makabeeri trilleri hyvillä näyttelijöillä ja ohjauksella. Guillermo Del Toron kädenjälki näkyy elokuvasta, eikä ainoastaan Ron Perlmanin näyttelijävalinnassa. Tykkäsin leffan synkkyydestä, idean kiinnostavuudesta ja omaperäisyydestä. Tätä elokuvaa ei voi oikein verrata mihinkään, sillä se on vampyyrimaisissa tarinoissaan omaa luokkaansa. Veikkaisin että Toro on hieman saanut HP Lovecraft -vaikutteita, hyvällä tavalla. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!