Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Bill ja Stan ovat tavallisia nuoria miehiä, jotka reissaavat autolla lomallaan. Kaverukset pysähtyvät matkan varrella kauppaan, jossa tekevät matkaeväs-ostoksia. Bill unohtaa kuitenkin maksaa tonnikalasäilykepurkista, ja poliisi pysäyttää heidät. Käy ilmi, että heidät on sekoitettu hieman ostoksiensa jälkeen tehtyyn murhaan kaupassa. Miehet joutuvat hankkimaan asianajajan, joten Bill päättää ottaa yhteyttä serkkuunsa Vinnyyn, joka on juuri valmistunut lakikoulusta…

My Cousin Vinny on hauska rikoskomedia. Leffa tapahtuu pitkälti oikeussalissa, mutta Joe Pescin ansiosta elokuva on sitäkin miellyttävämpi. Roolisuoritukset ja dialogit ovat täyttä kultaa, eikä juonessakaan ole pahemmin moittimista. Roolisuoritukset ovat niin hyviä tässä elokuvassa, että ei haittaa vaikka juoni olisi ollut huonompi. Hyvä elokuva! Jos jotain huonoa täytyy sanoa niin olisi voinut tapahtua vähän enemmän asioita muuallakin kuin pelkästään höpöttelyä oikeussalissa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!